Over Den Hoorn

Het schilderachtige dorpje Den Hoorn, met z'n beroemde witte kerkje, ligt in de prachtige zuidpunt van Texel, aan de rand van Nationaal Park Duinen van Texel. Dat betekent dat je hier omringd bent door natuur. Strand, duinen, bossen, natuurgebieden, authentiek boerenland: je hebt alles vlakbij. Het dorp ligt op nog geen 4 kilometer van de veerhaven, waar je aankomt met de boot, en is bovendien een perfecte uitvalsbasis om de rest van het eiland te verkennen.

Rond Den Hoorn kun je prachtig wandelen, hardlopen, fietsen (fietsenverhuur 75m van Herenstraat55), mountainbiken (op het mooie mountainbikepad in het bos), Nordic Walken, skaten... en dat alles in alle rust, want je bent hier op een van de stilste delen van het eiland. Lekker zonnen, zwemmen of watersporten? Geen probleem, het strand is vlakbij. Vogels spotten? Ook daarvoor zit je hier perfect. Vlakbij het dorp broeden bijvoorbeeld lepelaars en sterns.

Stel je voor: lekker niets doen, boekje lezen, helemaal ontspannen en alleen maar luisteren naar de stilte en de vogels ...

Het historische dorp zelf is klein en rustig én tegelijk heel sfeervol en gezellig. Je vindt er onder meer verschillende café's en restaurants (waaronder één met een Michelinster), terrasjes, een klein theater, galeries en een ambachtscentrum. Bij de Spar aan het dorpsplein kun je terecht voor je dagelijkse boodschappen én voor het beroemde Texelse lamsvlees.

Kortom: in Den Hoorn vind je rust, stilte en natuur én tegelijk veel gezelligheid en alle voorzieningen om je vakantie helemaal compleet te maken.